19 agost 2015 Carles Sanchez Cap comentari Lifestyle
Després de treballar pel meu compte durant gairebé 30 anys, haver passat per tot tipus de situacions econòmiques – tant a la banda del deutor com a costat del creditor – i d’haver gestionat situacions i emocions diverses, puc assegurar que els problemes de diners NOMÉS són problemes de diners.
Per a algú com jo, educat en el sentit de la responsabilitat, honest i conseqüent amb les seves decisions i compromisos, no li és fàcil no pagar un deute i desentendre.
Però, com diu el refrany: “Qui fa tot el que pot no està obligat a més”. Si els diners apareix es solucionen, i si no apareix, no pots deixar que et mengi la salut i la vida. Ni la teva ni la dels teus.
Si has actuat honestament, et prepares mentalment, no et desentens i, sobretot, segueixes prenent decisions, trobaràs la forma de seguir endavant.
En aquest blog parlaré de gestió de crisi, de com portar la situació amb la família i l’entorn i de “tècniques de supervivència” aplicables a l’entorn laboral i personal. Tot i així, et avanço respostes a possibles preguntes:
Cal compartir-lo amb el teu entorn? Sí, si és part afectada per la situació i, si no és així, si forma part de la possible solució.
Cal compartir-lo amb els fills? Depèn. De l’edat i de la gravetat del tema. Cal preparar-los a poc a poc, sense dramatisme però amb realisme. Bé gestionada, una situació complicada pot ser una lliçó de vida per a ells (i per a tu).
Cal compartir-lo amb qualsevol? Definitivament NO. A l’igual que en el món animal, si estàs en una situació vulnerable, la societat tendeix a menjar-te abans que a salvar-te.
Hi ha persones i organitzacions solidàries i generoses però, per definició, el sistema actual funciona a força d’ajudar a qui no ho necessita i aquest només serveix als seus interessos. Quan deixa de fer-ho, els abandona i destrueix.
Recorda: Si demanes ajuda a algú pot violentat. Si li demanes consell se sentirà afalagat.
Decideix bé què demanar i a qui.